Hamburger domowy


Zdrowy, ze świeżymi warzywami i pyszny, czyli każdy mężczyzna odda wszystko za  domowego hamburgera


Chyba każdy lubi hamburgery zwłaszcza mężczyźni. Nie ma się co oszukiwać, że hamburgery należą do zdrowych i mało kalorycznych potraw, ale taki domowy zawsze jest dużo zdrowszy niż ten kupiony w jakiejś budzie na mieście.

 Co sprawia, że tak kochamy hamburgery? Przecież tak naprawdę nie jest to wyrafinowane danie, a nawet wręcz odwrotnie - całkowicie pozbawione finezji. Nie dość, że jest do buła z mięsem i małą ilością warzyw to jeszcze podczas jedzenia rękoma narażeni jesteśmy na ociekanie ketchupem i innymi sosami (chyba, że chodzi właśnie o to, by przypomnieć sobie pierwotne instynkty). Prawda jest jedna upierniczeni czy nie hamburgery rulezZZZZzzzz ;)


Składniki:
  • bułki do hamburgerów (do kupienia w każdym sklepie)
  • pierś z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • olej do smażenia
  • kapusta pekińska
  • kukurydza
  • majonez kętrzyński
  • ketchup
  • ogórek kiszony / pomidor

Wykonanie:

1. Bułkę wkładamy do piekarnika (opcja lepsza, ale czasowo dłuższa) albo do mikro (opcja mniej smaczna, czasowo krótsza). Można jeszcze podgrzać ją na tosterze i jest to również bardzo dobre rozwiązanie. 

2. Umyć pierś z kurczaka, wyciąć zbędne fragmenty (jakieś żyły np.), pokroić na chude plastry...


 i posypać przyprawą do gyrosa


3. Mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy

0x300x1000profilki.blogspot.com

4. Kapustę pekińską kroimy na drobno, dodajemy kukurydzę i łyżkę majonezu. Całość mieszamy.


 Śmierć Pekinki ;)



5. Ostatnim etapem jest faszerowanie bułki. Po jej przekrojeniu, smarujemy spód ketchupem, kładziemy mięso, ogórki kiszone / pomidory i wcześniej przygotowaną surówkę:

0x300x1000profilki.blogspot.com



Oto bohater dzisiejszej historii:



SMACZNEGO!!!

A dlaczego Wy lubicie hamburgery?


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.